Minä kaipaan sinua.

Ibland längtar jag väldigt mycket hem till finland. Jag längtar efter min familj och mina vänner som finns där men jag längtar också väldigt mycket efter Finland som land. Naturen, människorna, mentaliteten. Det är speciellt då vi byter årstid. Som nu på hösten längtar jag efter att få gå i en finsk tallskog, plocka lite lingon. Känna hur fuktigt det blir om fötterna då man går i mossan. På våren drömmer jag om hur det doftar på skogsvägen där mina föräldrar bor. Första kaffekoppen ute på gården, sittandes i lä vid väggen med filtar på benen men sol i ansiktet.  För att lätta på min finlandslängtan brukar jag surfa runt på fina finska bloggar. Ibland hjälper det lite. Det finns en hel drös med fina bloggar från finland. En del med text på svenska och en del med engelsk översättning. För er som inte läser finska så kan man ju bara njuta av bilderna.


Ifall suget efter finland fortfarande finns kvar kan man ju alltid gå in på Hel-looks och få en skön dos av finsk stilkänsla. Inte så stereotypt och lite roligare mode. Efter det kan man ta en sväng och kolla in Ivana Helsinkis butik sukta lite, drömma, lyssna på den fina musiken. Ungefär så. 
Annonser

7 thoughts on “Minä kaipaan sinua.

  1. Jag gillar verkligen finland jag med. Min syster bor i finska Muonio. Men jag har varit ner ända till Vasa. Dessutom har jag aldrig haft så roligt som på en festival i Åminne. Love suomi <3

Säg hej så blir jag glad! ♡

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s