I fredags.

Mattias och Minna.
Minna och Karin, fotograferade i smyg genom fönstret då vi var på väg hem.
Maria E Harrysson, Ariah.

I fredags var jag och Mattias på vernissagen av utställningen Except when it´s not på So stockholm gallery där bl.a. min fina vän Minna ställer ut. Så här står det på ”Except when it´s not” sida;

”Det konceptuella modet visar att mode är så mycket mer än bara kläder. Det är allt annat är kläder. Mode är det som finns mellan trådarna i textilen eller det material som kreatören väljer att använda för att uttrycka sig. Mode är den mening som tillskrivs ett plagg eller en gestaltning, en illustration eller ett smycke.
Det är du som åskådare som fyller det du ser med innehåll med hjälp av de föreställningar du har om mode, det vackra, fula, maskulina eller någon annan av alla de föreställningar som företrädare för det konceptuella modet vill problematisera. De vill också ifrågasätta konsumtion och närma sig ett miljötänkande. Frågan är om de föreställningar du bär med dig för att tolka dessa uttryck räcker till eller om du tvingas tänka nytt. Det senare är ett av utställningens ambitioner.
This is fashion – except when it’s not har samlat ett antal kreatörer som på olika sätt förhåller sig till mode och modekonst. Målet är att bredda begreppet mode och att visa projekt där mode används som forum för diskussion. Deltagarna verkar för att befästa och utöka mode som kulturyttring och därigenom skapa fler arenor för konstformen.”

 Här kan ni läsa lite mera om utställningen och här kan ni se ett klipp från kulturnyheterna om utställningen (8:20 in i programet). 

Utställningen pågår 2-7 december. Öppet Måndag-Tisdag 10-18, Jussi Björlings Allé 5, Kungsträdgården.

Säg hej så blir jag glad! ♡

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s